Wie zijn gasten alleen het beste voor wil zetten, kiest voor ambachtelijk gebakken brood van Bakker Piet. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het brood en banket zelf, maar ook om de zakelijke, betrouwbare manier van werken. Met nauwkeurig aangehouden, vaste levertijden, aardige mensen (in de bakkerij én op de bestelwagens) en natuurlijk de eerlijke prijzen, die u ook nog marge bieden. Door nauw samen te werken met specialisten in horeca en catering blijven we steeds voldoen aan de actuele smaak van de markt.
U wilt uw gasten iets bijzonders bieden? Gastronomisch brood volgens uw eigen receptuur? Dat kan. Wij bakken de gewenste hoeveelheid van uw eigen brood precies volgens uw receptuur en instructies. Wij maken proeven en stoeien net zo lang totdat het gewenste resultaat bereikt is.
.
Bij een desembrood gebruiken we een desem als rijsmiddel, wat we zelf maken. Dat is een papje van meel of bloem met water, dat we zeker 24 uur laten rijzen. Wij voegen hier een te verwaarlozen hoeveelheid gist aan toe om het brood luchtiger te houden. Een brood met een wilde knapperige korst, een stevige onregelmatige structuur en een volle smaak. Wij bakken ze in grote broden en lunchbollen, wit en meergranen.
Een uniek moment vraagt om een unieke taart. Onze patissière maakt elke bruidtaart in nauw overleg de klant. Gestapeld, op een étagère, met verse bloemen of marsepein. Een taart met een thema? Verschillende smaken? Glutenvrij? De mogelijkheden zijn onbeperkt.
.
Onze vruchtenpurees, noten of chocoladesmaken hebben van nature een uitgebalanceerde, volle smaak. Deze zoetigheden hebben daarom niet veel suiker nodig.
Kollenberger speltmeel uit Limburg, gist, olie, water en een beetje zout. Mengen, kneden en afmaken met Veluws 'bakmanschap'.
Iedereen is wégge van dit krentenbrood. Met model vloerbrood, geschoeid op Twentse leest. Alléén echte krenten en een vleugje kaneel.
Dit brood met krenten en rozijnen, al dan niet met spijs, is altijd welkom. Formaatje XL, dus dat deelt lekker uit!
Traditioneel, handmatig gekneed brood met een beetje olijfolie. Ambachtelijk Italiaans recept: lekker mals van binnen, knapperig van buiten.
Italiaans brood met mooie zachte kruim en knapperige korst. Extra mout zorgt voor de donkere kleur.
Wij hebben het traditionele suikerbrood nóg lekkerder gemaakt! Met mokka-aroma, koffielikeur, cashewnoten en rozijnen.
In ons bierbostelbrood is ambacht, karaktervolle smaak en vitaliteit bij elkaar gebracht in één product.
De donkere kleur van het moutmeel doet het goed in combinatie met kleurrijk beleg. Ook maakt het dit brood een klein beetje zoet.
Een stukje brood bij het eten geeft de smaakpapillen rust. De mini-ciabatta’s zijn ideaal voor het deppen van saus bij diner of lunch, of als extra vulling naast salade of soep. Een beetje kruidenboter erbij maakt ze áf!
Broden van 20x55 cm met de ideale dikte voor sandwiches. In de horeca ook gebruikt als toast in geroosterde reepjes of in blokjes.
De ingrediënten van deze broden komen uit een cirkel van 20 km rond de bakkerij. Ons eigen graan, water, gist, snufje zout en verder niks.
Wij bedachten een bijzondere variant van het toch al gezonde en vitaminerijke müesli-brood. De Spelt notelaer is gul gevuld met cashewnoten, krenten en rozijnen.
Mensen met een allergie weten meestal heel goed wat ze níet mogen eten. Maar bij de bakker heb je geen zin om van elk product te vragen: "Zitten er noten in? Is het glutenvrij?" Daarom hebben wij een lijst met alle producten die je met een bepaalde allergie of aandoening wél mag eten. Handig, toch?